Wil jij de sterke mama zijn

waar je altijd van hebt gedroomd?

begin dan nu,  tijdens je zwangerschap

Hypnobirthing

sportschema's voor tijdens en na de zwangerschap

extra verdieping door je werkende bevalplan & kraamplan

4 x zwanger maar toch anders

Mijn man en ik hebben 4 pracht kinderen, 2 meiden en 2 jongens. Wat ik merkte was dat elke zwangerschap anders was. Nog opmerkelijker, de bevalling verliep een beetje gelijk aan de zwangerschap. Maar waarom?

Ging ik de bevalling lichamelijk sterk en mentaal krachtig in, dan ging het bij de bevalling veel vlotter, makkelijker en met minder 'pijn'.

Niet gek want terugdenkend, doe je dan voor de bevalling, de juiste voorbereiding en had ik de nodige stappen genomen. Hierdoor weet ik nu dat de bevalling als een 'power ervaring' kan voelen. Deze ervaring gun je elke vrouw.

combinatie lichaam en hoofd

Deze bevindingen vielen op zijn plaats toen ik de opleiding van docent HypnoBirthing had gevolgd. Je mindset is een sleutel tot een fijne zwangerschap en een soepele bevalling. Tijdens de cursus HypnoBirthing leer je je zwangere lichaam kennen. Je leert meewerken met je lichaam en je krijgt allemaal tips en tricks hoe je de bevalling vlot kan laten lopen. Ook ga je aan gang met beperkende gedachten. Dit lijkt heel compleet, toch miste ik nog nog het een en ander.
Wat mag je als zwanger vrouw doen aan sport om gezond te blijven? Een beperkende overtuiging ligt vaak dieper dan dat het opgelost is met 1 lesje? Ook vond ik het niet altijd helemaal kloppen bij Nederland, Nederlanders en Amerikanen zijn in veel vlakken anders.
Dus ik ben aan de slag gegaan, heb mijn papieren van NASM personal trainer behaald en ik heb me verdiept in de zwangere vrouw en sporten.  Mindset coach kon niet achter blijven. Vervolgens met de verloskundige de cursus aangepakt. 

hoezo een bevalplan?
een bevalling valt toch niet te plannen?

Nu had ik zwangerschapscursus / bevalcursus waar ik best tevreden mee was. Zeker met de aanvullende sportschema's maar toch liep ik nog tegen een puntje aan. Op een gegeven moment moet je een bevalplan schrijven. Hoe wil je bevallen? Zelf kwam ik de eerste keer niet verder als thuis of in het ziekenhuis. Maar er is meer.


De weg van het maken van deze tool is de manier hoe jij je authenticiteit kan behouden tijdens de bevalling, ongeacht hoe die loopt. De manier om zelf de touwtjes in handen te houden tijdens je bevalling, waarbij ze je toch met rust kunnen laten. Het wordt een bevalling die je kan ervaren i.p.v. een bevalling waarin alles je maar overkomt en je het gevoel hebt dat je geleefd wordt.


"Ik heb de cursus ervaren als een mooie toevoeging aan mijn zwangerschappen en bevallingen. In een prettige en veilige omgeving kon ik mij openstellen voor nieuwe oefeningen en ben ik als zwangere vrouw meer in mijn kracht gaan staan. Angsten en onzekerheden kon ik makkelijker loslaten en ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn lichaam en geest. Na de cursus wist ik: ik kan dit!"
Kim

Na de bevalling begint het

Je bent bevallen en je hebt jullie wondertje in je handen. Heerlijk genieten, lekker in je bubbel met je gezinnetje. In Nederland krijg je ondersteuning van de kraamverzorgende, dit kan een heerlijke periode zijn. Jammer genoeg was het bij ons tweede kindje niet zo een feest. Veel afwisseling van kraamhulp en alles 'tig' keer moeten vertellen. Dit ging me niet meer gebeuren en ik heb daar voorbereidingen voor getroffen 'een kraamplan'. Bij de derde kreeg ik een geweldige verzorgende en deze kwam weer terug de vierde keer. Samen hebben we mijn kraamplan aangevuld en er een mooi werkdocument van gemaakt.


Als moeder is je lichaam anders al je gewend bent. Graag wilde ik mijn lichaam met respect behandelen maar eigenlijk stond ik te poppelen om weer actief/sportief aan de bak te gaan. Maar wat mag je? Waar kan je beter mee wachten? Zelf was ik blij geweest met een schema wat ik 'veilig' zou kunnen volgen. Bij de cursus krijg je ook sportschema's voor na de bevalling waarmee je rustig aan kan beginnen om vervolgens naar elk niveau van sporten te kunnen gaan 

alles in één cursus

Kortom bij deze cursus krijg je alles om bewust sterk zwanger te zijn, voorbereid te bevallen en achteraf optimaal te genieten. Dat op een veilige, fitte en sportieve manier die je zelf wenst. 

  Hypnobirthing + pre & postnataal sporten  + bevalvoorkeuren+ kraamplan 


Wat kun je verwachten?

Bewust zwanger

Als eerste gaan we stil staan bij het wonderlijke proces dat er een kindje in je groeit. Deze staat van vrouw zijn komt maar weinig voor in je leven, en ondanks de mogelijke klachten is genieten aangeraden.
ooievaar

hoe gaat zo een bevalling

Wat gebeurt er met je? En wat doet je lichaam? Zelf je kindje werkt hard mee, dan is het ook wel leuk als jij weet hoe je mee kan helpen waardoor het allemaal vlotter gaat.

baby hart

juiste ademhaling

De juiste ademhalingstechniek die met je lichaam en je kindje meewerkt tijdens de bevalling kan je al helemaal eigen maken tijdens je zwangerschap. Nadat je hem gevolgd hebt in de cursus kun je hier dus al mee aan de slag

zwangerkalender

affirmaties

Affirmaties kunnen een heel krachtige werking hebben op je bevalling (en je leven). Wat zijn het? Waarom zijn ze van belang? Je krijgt een paar standaard affirmaties aangereikt maar gaat ook aan de slag om affirmaties zelf te maken en in te zetten wat voor jou werkt.

visualisatie

visualisaties

Als je weet hoe je iets wilt hebben dan ga je stappen maken om dat mogelijk te maken. Daarom zijn visualisaties ook belangrijk bij de geboorte. Je gaat leren wanneer en hoe ze te gebruiken.

bevalhouding

bevalhoudingen

Je beweegvrijheid bij bevallen is ZO belangrijk. Toch hebben we vaak een standaard beeld van liggend op bed bevallen. Verschillende houdingen aannemen tijdens de bevalling en de uitdrijffase zorgen voor een soepelere bevalling.

bewegen met liefde

workout voor tijdens de zwangerschap

Wie wil nu niet lekker fit zwanger zijn? Maar je lichaam verandert en wat mag wel of niet? Is het schadelijk voor je baby of voor jezelf? Hiervan brengen we je op de hoogte en geven workout schema's voor de verschillende trimesters

Babykalender

wat is een bevalplan waar je wat aan hebt

Nee een bevalling valt niet te plannen. Je hoeft niet te verwachten dat je een draaiboek kan maken zoals bij een huwelijk. Een bevalplan kan echt een krachtig werkend instrument zijn. Naast dat je weet wat je wilt en daardoor mogelijk maakt dat het zo kan gaan. Is het ook heel werkend als het anders loopt. Jij houdt de touwtjes in handen en wordt niet geleefd.

feest

Je partner kan helpen

Niks zo erg als maar willen helpen maar dat niet kunnen. En dat is nu meestal het gevoel dat onze partners hebben als ze de bevalling zien gebeuren. Maar ze kunnen echt helpen, en juist als ze in deze rol stappen kunnen ze er zelf veel meer in vertrouwen

kinderwagen

kraamtijd zoals jij het wil

Deze tijd kan zo mooi en waardevol zijn. Jammer genoeg loopt het vaak anders, je weet niet wat  te verwachten, je wordt geleefd, de kraamverzorgenden valt tegen, of je hebt 3 verschillende kraamverzorgende aan je bed. Dit gaan we voorkomen.

weegschaal

workoutschema's voor na de zwangerschap

Je bent nu een prachtige moeder maar wilt je ook weer prachtig en fit voelen. Gewoon lekker in je vel. Als je dan weer sportief aan de gang wilt kun je beginnen met de schema's die je tijdens deze cursus ontvangt.

scherm

Online via video lessen

De cursus kun je volgen wanneer en waar jou het uitkomt. Je kunt alles overzichtelijk terug vinden in de videolessen die je zo vaak kan kijken als je wilt

Online STERKE MAMA 

ZWANGER & BEVALLEN

85,-

eenmalig

 • direct toegang tot de meest complete online zwanger en bevalcursus
 • printklare pdf's workouts voor 2 en 3 trimester van je zwangerschap
 • printklare pdf's workouts voor na de zwangerschap
meest gekozen

Online sterke mama 

zwanger & bevallen incl. online groepsessies

135

eenmalig

 • direct toegang tot de online cursus
 • printklare pdf's workouts voor 2 en 3 trimester van je zwangerschap
 • printklare pdf's workouts voor na de zwangerschap
 • 1 keer per maand een live online groepsmoment waarbij vragen stellen mogelijk is

online STERKE MAMA 

ZWANGER & BEVALLEN incl. 1-op-1 contact via online calls

200,-
eenmalig
 • direct toegang tot de online cursus
 • printklare pdf's workouts voor 2 en 3 trimester van je zwangerschap
 • printklare pdf's workouts voor na de zwangerschap
 • 1 keer per maand een live online groepsmoment waarbij vragen stellen mogelijk is
 • 2 keer 1-op1 online beeldbellen van een uur